Aquest matí mentre els nois i noies ingressats a la nostra Sala de Psiquiatria esmorzaven al menjador, els hi he parlat del Festival de Narració Oral Munt de Mots i els hi he anunciat que teníem la gran sort de que de ben segur en Rubén Martínez ja estava de camí per visitar-nos i explicar-nos uns quants contes.

En un principi els hi ha semblat bé, però he pogut observar algunes mirades expectants i un xic desconfiades del resultat de l’activitat. La paraula conte sempre l’associen a nens i nenes petits, i ells ja han superat aquesta etapa, són adolescents.

A un quart d’onze ja estaven tot preparats esperant el començament de l’actuació. Els hi he presentat al narrador i els he deixa’t en les seves mans.

Ha estat fantàstic veure com en Rubén els ha captivat i els ha fet sentir part de l’espectacle. En tot moment ha estat pendent de cadascun dels pacients i ha aconseguit anar-los afegint un a un dins el món màgic dels contes, aconseguint fer-los oblidar durant una bona estona,les seves pors, els seus neguits i la seva estada dins un hospital.

Els nois i noies s’han relaxat, els uns somreien, uns altres que en un principi estaven cap cots anaven aixecant el cap, a d’altres se’ls il·luminava la cara , els que anaven participant es sentien valorats,…

Un cop en Rubén ha marxat i hem retornat a la rutina diària he anat parlant amb els nois i noies i recollint la valoració que en feien i la seva opinió de l’activitat i del narrador. Us deixo un recull de les seves respostes i comentaris:

S’explicava molt bé, tenia l’art de saber expressar-se, era molt carismàtic, estaba mucho por el público, transmitía energia positiva, entretiene y sube el animo, explicava contes variats perquè ningú s’avorreixi, m’ha fet riure molt, eren contes amb un punt de gràcia i astúcia, era muy gracioso, da muy bien los mensajes,…

Només afegir que no hi ha hagut cap valoració negativa.

 

Aula Hospitalària “Pepa Puig”
Hospital Clínic a 22 d’octubre de 2015

Deixa un comentari: