BONIFACE OFOGO 1Va néixer al petit llogarret d’Omassa, al centre del Camerun, on de petit escoltava els contes que explicaven els seus germans grans, els pares, els oncles… L’any 1988 va arribar a Espanya per estudiar Filologia Hispànica i, des del 1994, es dedica a compartir amb els nens i nenes del món els contes que li havien explicat de petit.

 

 


CUENTOS Y LEYENDAS DE ÁFRICA

Al voltant del foc o sota l’Arbre de la Paraula, nens i grans es lliuren a la seva condició més intrínseca com a humans: la paraula, la imaginació i la necessitat de somiar. Durant hores, els africans recorren a la memòria històrica per demanar-se d’on venim, quin és l’origen de les coses…

Infantil / Castellà
DILLUNS 19
Hora: 18.00 h
BIBLIOTECA DE SANT ANTONI
Activitat gratuïta

 


EL LEÓN KANDINGA

Aquesta història de Kandinga forma part de la rica i inesgotable tradició oral dels bantú, que habiten les selves i sabanes africanes des del centre del Camerun fins a Sud-àfrica. La majoria d’aquestes històries són faules que recreen l’estreta relació de l’ésser humà amb la fauna, constituïda per tot tipus de bèsties salvatges.

Infantil i familiar / Castellà
DIMARTS 20
Hora: 17.30 h
CENTRE CÍVIC LA SEDETA
Activitat gratuïta

 


PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL
EN MEMORIA

La major part dels documentals antropològics sobre africans han estat realitzats per investigadors occidentals que ofereixen una mirada des de l’exterior. Jo formo part d’aquesta realitat; vaig beure de la seva font, m’hi identifico, però tinc el gran avantatge de conèixer la cultura occidental. La meva obligació és fer de pont entre les dues cultures.

Adults / Castellà
DIMARTS 20
Hora: 19.30 h
CENTRE D’INTERÈS EN LA NARRACIÓ ORAL BIBLIOTECA VILA DE GRÀCIA
Activitat gratuïta