Tot i que oficialment el Festival de Narració Oral, Munt de Mots, comença demà dilluns amb la inauguració a la Sala Luz de Gas a les 20 h, ahir dissabte, els mecenes que van col·laborar en el verkami amb la recompensa de l’”espectacle sorpresa” es van endur la gran sorpresa d’assaborir, amb tots els sentits que el cos és capaç de fabricar, la gràcia i la genialitat de la gran Merche Ochoa, que l’any passat va ser guardonada amb el premi Nacional de Circ.

L’acte va començar a l’hora prevista, amb una sala d’actes del Centre Cívic Pati Llimona plena d’orelles expectants entre els mecenes, més alguns amics del Festival. Els llums de l’escenari, van donar pas al director, en Rubén Martínez, que anunciava la lamentable notícia que la Merche Ochoa no havia pogut venir al seu propi espectacle i que la substituiria la seva cosina, la Cloe.

I la Cloe es va posar el públic a la butxaca des del mateix instant que va aparèixer. I és que la vis còmica de la Merche Ochoa és tan potent que amb la seva sola presència, sense necessitat de dir ni un mot, és capaç de deixar-nos instal·lat el riure per a tota l’estona.

Entremig de rialla i rialla, però, totes les persones assistents van poder seguir el fil de la història de l’espectacle que ara combinava la narració oral, ara el cabaret o ara els gags més enginyosos, ingenus i divertits del millor clown. I és que només una artista de cap a peus com és ella, és capaç de combinar aquests tres llenguatges i deixar-nos a tots plens d’alegria.

Un immillorable tret de sortida per a un Festival que augura una línia ascendent més enllà del cel.

 

Alícia Molina

Deixa un comentari: