CONTES DE LA MATRIOIXCA

Monika Klose (Alemanya – Catalunya)

Els contes russos no són gaire coneguts a Catalunya. La casa de la Baba Jaga, feta de coques, gira damunt unes potes de gallina i la Baba Jaga no vola amb una escombra sinó amb una caldera… Un conte sortirà de l’altre com les famoses matrioixques.

Infantil / Català i castellà
Hora: 18.00h

BIBLIOTECA MARIAN COLOMÉ (GAVÀ)
Activitat gratuïta

 

CONTES CONTATS I CANTATS
Alicia Molina (Catalunya)

Descobreix els desitjos que amaga la Lluna en aquestes històries fetes per ser contades i cantades. Una sessió de paraules, música i moviment perquè els contes estan vius quan se’ls posa veu i s’escapen per la punta de la llengua, dels dits i, fins i tot, per la planta dels peus.

Infantil / Català
Hora: 18.00h

BIBLIOTECA FRANCESCA BONNEMAISON
Activitat gratuïta

 

Conferència

VERSIONS NOVES PER ALS CONTES DE TOTA LA VIDA?

Roser Ros (Catalunya)

Reflexió sobre l’importantíssim paper que tenen els adults que expliquen contes de viva veu o els fan conèixer a través dels llibres a l’hora d’acostar-los als oients. La importància de conèixer les estructures de les rondalles per saber què cal fer i què no cal fer.

Adults / Català  i castellà
Hora: 19.30h

CENTRE D’INTERÈS EN LA NARRACIÓ ORAL

BIBLIOTECA VILA DE GRÀCIA

Activitat gratuïta

 

PIEDRAS EN EL CORAZÓN

Paco Asensio (Catalunya)

“Me alegraré que al recibo de esta, os encontréis bien. Yo, por mi parte, bien, gracias a Dios.” Així dictava la meva àvia i jo començava a contar la vida dels altres, els records de l’àvia, les anècdotes familiars. En un temps on habitaven pedres en el cor. Gràcies i desgràcies de la vida mitjançant els contes, els cors i les pedres.

Adults / Català i castellà

BIBLIOTECA CAMP DE L’ARPA

Hora: 19.00h
Activitat gratuïta

 

L’ENTRADA

Jordina Biosca (Catalunya)

Peter Letting era llibreter antiquari: un d’aquells homes amb mans de seda pels pergamins, amb una sensibilitat especial pels llibres. Durant anys i anys, havia catalogat centenars de biblioteques i col·leccions i semblava que aquest plaer no hauria d’acabar mai. Una nit d’hivern, però, va rebre una inesperada…

Adults / Català
Hora: 19.30h.

CENTRE CÍVIC VIL·LA FLORIDA


Activitat gratuïta

 

CUENTOD@S
CONTES TRADICIONALS CATALANS

L’espai més veterà de les jam de contacontes a Catalunya, Cuentod@s, serà dedicat en aquesta edició a contar les històries de la nostra terra, moltes de les quals ens han arribat de boca a orella i d’orella a boca des de molt abans que Barcino s’anomenés Barcino…

Adults / Català  i castellà
Hora: 20.00h.

CENTRE CÍVIC PATI LLIMONA
Activitat gratuïta

 

GALIZA

Anxo Baranga (Galícia – Catalunya)

És un recorregut per la cultura gallega una miqueta peculiar, des del seu origen fins als nostres dies. No estan tots els que són, però són tots els que hi estan.
(Espectacle en gallec.)

Adults / Gallec
Hora: 20.00h

ATENEU ROIG
Entrada: 6€

 

 

DONES DE BANDERA
Alicia Molina i Inés Macpherson (Catalunya)

Els símbols estrenyen les mirades, com si féssim de tafaners pel forat del pany. Però tan sols existeix el que veiem? Només quan tanquem els ulls descobrim una altra realitat capaç de mostrar-nos secrets que el joc o l’humor han deixat escapar. Vols saber quins són?

Adults / Català
L’ASTROLABI

Hora: 21.30h
Entrada: 3€