Skip to content

Benvinguts

18 juliol 2012no comments General

Del 20 al 27 d’octubre se celebrarà aquest any la tercera edició del Festival de Narració Oral Munt de Mots, amb més de 40 activitats proposades per 37 narradores i narradors de 9 països diferents, a més de 30 llocs diferents de Barcelona. El festival és una gran festa d’imaginació i creativitat que la paraula oral fa possible a la nostra ciutat, a través de la narració de contes per a infants i adults.

Un cop arribada aquesta tercera edició, es consolida aquest projecte que va néixer amb clara voluntat de promoure l’art de la narració oral a Barcelona, amb una àmplia oferta d’espectacles i esdeveniments al voltant de la paraula narrada per a un públic creixent i cada dia més coneixedor i exigent.

Impulsat pel Centre Cívic Pati Llimona i l’Associació Munt de Paraules, el Festival compta amb el recolzament de l’Institut de Cultura de Barcelona, Biblioteques de Barcelona, Museu de la Música, Casa Amèrica Catalunya, Fundación Romea, Teatre Tantarantana, El Almazen, Librería Santos Ochoa, Harlem Jazz Club, els centres cívics Cotxeres Borrell, Casa Sagnier, Casa del Rellotge, El Surtidor, La Farinera del Clot/EAMP, La Sedeta, Font de la Guatlla, Vil·la Florida, Torre Llobeta, Centre Cultural Ton i Guida, el Tradicionarius i 10 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

El Munt de Mots oferirà espectacles de narració oral tradicional, experimental, fusionada amb la música, combinada amb la màgia, per commoure, per reflexionar… A més, explicarem (mai millor dit) amb dos espais oberts a la participació, perquè qui vulgui explicar un conte simplement ho faci, sense guió i sense cap mena de programació prèvia. Un d’ells, Cuentod@s, rendirà tribut a l’obra de l’escriptor barceloní Pere Calders, en el centenari del seu naixement. L’altre és Narrín Narrán, un dels espais amb més èxit d’aquest tipus de propostes que podem trobar ara com ara a Barcelona. I a la Biblioteca Vila de Gràcia inaugurarem el Centre d’Interès en la Narració Oral, amb bibliografia i audioteca especialitzades, per facilitar l’accés a la informació sobre aquest art.

La inauguració -d’entrada lliure- se celebrarà al Teatre Romea el dilluns 22 d’octubre a les 20h i comptarà amb l’actuació d’alguns dels contacontes que participen en aquesta edició, com Linsabel Noguera (Venezuela), Mercedes Castro (Costa Rica), Maricuela (Aragó) i Jordi Roura (Ara Va De Bo, Catalunya). La Clausura es realitzarà al centre cívic Pati LLimona, el dissabte 27 a partir de les 22.30 h. amb Alekos (Colòmbia), José Luis Mellado (Xile), Antonio González, José Manuel Garzón (València), Diego Calavia (Rioja), Pedro Ruiz, Bego Alabazan (Euskadi), Mar O., Mac Novara, grup Vivim del Cuentu, grup Narrín Narrán, grup Bocabadats, Susana Tornero (Catalunya). Tots i totes ompliran la setmana del Festival amb la seva bona manera de fer i el seu art per a dir i crear al costat d’altres contacontes com Patricia McGill (Uruguai- Catalunya), Carine Simon (França), Albert Marquès, Claudia Hornes, Mariona Vilanova i el grup Ara Va De Bo (Catalunya).

El III Festival de Narració Oral Munt de Mots 2012 es una perfecta oportunitat per gaudir de la saviesa i la màgia que solen despertar en nosaltres cada vegada que ens reunim, grans i petits, joves i avis, convocats per l’ancestral invitació del “Hi havia una vegada…”

El calendari del Munt de Mots ocupa un bon moment en l’oferta cultural anual de Barcelona. Els espectacles que oferim al Munt de Mots son d’entrada lliure i gratuïta (amb algunes excepcions).

Comparteix el article

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter

Posts relacionats

Comentaris

There are no comments on this entry.

Trackbacks

Afegeix comentari

Required

Required

Optional